More Than Layers @MAAK

More Than Layers is een specialistische innovatieve design studio gespecialiseerd in Computational Design voor digitale productiemethoden. Nieuwe productiemethodes, zoals 3D printen, vragen om nieuwe manieren van ontwerpen. Waar voorheen 3D tekeningen voornamelijk door een persoon op de computer werd getekend in een standaard CAD programma, zijn er de laatste paar jaar steeds meer tools ontwikkeld waarin computerkracht wordt gebruikt om 3D ontwerpen te generen in plaats van de tekenen. Dit wordt ook wel aangeduid als Computational Design.  

Voorbeelden van Computational Design methodieken zijn Generative en Parametrisch Design. Generative Design genereert 3D ontwerpen op basis van krachtberekeningen en Parametrisch Design op basis van dimensionele parameters. 

Het toepassen van dit soort innovatieve ontwerptools is vrij nieuw en onbekend binnen de maakindustrie. Daarom richt More Than Layers zich op het begrijpelijk en toepasbaar maken van dit soort ontwerptools binnen de maakindustrie. 

Daarnaast gebruiken we binnen More Than Layers uiteraard ook onze eigen design en productiekennis voor het ontwerpen van producten.

logo-more-than-layers-maak-haarlem 

more-than-layers-maak-haarlem