3D Educatie & 3D Creation Lab
@MAAK

3D Educatie

Educatie voor innovatieve 3d-technieken
Wij bieden cursussen en workshops op het gebied van digitale maaktechnieken zoals 3D printen, 3D modelleren, CNC en Augmented Reality. Onze kracht ligt in het concreet vertalen van de techniek naar bruikbare toepassingen voor de klant of doelgroep. Bij het samenstellen van cursussen en lesmateriaal focussen wij ons op de nieuwste ontwikkelingen.

3D Educatie voor bedrijven
Naast workshops over 3D printen geven wij ook cursussen in diverse 3D modelleerprogramma’s waaronder Autodesk Fusion 360.
Voor diegene die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met nieuwe productietechnieken, bieden wij ook bedrijfsincentives 3D printing en additieve fabricage.

3D Educatie voor het onderwijs
3D Educatie helpt onderwijsinstellingen invulling te geven aan het techniekprogramma. Wij houden techniekworkshops, cursussen en trainingen op scholen en vervolgopleidingen. Hierbij zoeken wij altijd aansluiting op bestaande thema’s als wetenschap, natuur en milieu, kunst en maatschappij.


3D Creation Lab
3D Creation Lab gebruikt digitale maaktechnieken om uiteenlopende projecten uit te voeren. Als basis gebruiken we onze kennis op het gebied van 3D modelleren en 3D printen maar ook andere technieken als houtbewerking en CNC behoren tot de mogelijkheden. Bij onze projecten gebruiken we veelal een combinatie van technieken en materialen. Te denken valt aan incentives, signing, prototypes, toegepaste kunstobjecten, inrichtingselementen en maquettes.

MAAK Haarlem, Centrum voor innovatieve MAAK Technieken Haarlem